English

- A fost creata in urma cu 30 de ani, intreprindere de nivel national destinata transportului cu mijloace auto a produselor petroliere si a aragazului, in cadrul fostului minister al industriei chimice si petrochimiei, cu denumirea ITAPP PECO.

- Cu aceeasi specializare a transportului rutier de marfa, pe parcursul acestor ani a realizat transformari si imbunatatiri esentiale in domeniile organizatoric, tehnologic si logistic

1991 - primeste statutul de societate comerciala, sub denumirea TRANSPECO SA

1995 - inclusa in marea SNP PETROM, ca sucursala de transport rutier. Pe langa transport rutier specific, are si atribute comerciale, in special in domeniul GPL: autogaz si propan, distribuit la statii de alimentare a autovehiculelor, cat si pentru alte utilizari comerciale si domestice

2004 - OMV devine actionar majoritar al SNP PETROM, preia sucursala TRANSPECO cu aceeasi specialitate

2007 - o noutate absoluta structurala, in baza juridica si organizatorica: desprinderea din sistemul PETROM-OMV si constituirea societatii comerciale TRANSPECO LOGISTICS&DISTRIBUTION SA, cu capital privat romanesc

- Profilul societatii, in esenta, acelasi: transportul de carburant lichid (toate sortimentele de benzina si disel) , gaze lichefiate (autogaz si propan - vrac si mic-vrac) si butelii aragaz.

- Noua structura asigura deplina autonomie manageriala administratiei la incheierea de contracte pentru prestatiile prevazute in obiectul sau de activitate, precum si supletea de a-si adapta serviciile si sistemul tarifar la cerintele si exigentele partenerilor.

- In structura societatii au fost create dispecerate pe specialitati dotate cu aparatura electronica performanta, cu personal bine pregatit si experimentat in vederea dirijarii flotei de transport la realizarea aprovizionarii si reaprovizionarii punctelor (comerciale sau domestice) prin urmarirea permanenta a stocurilor si a consumurilor (vanzarilor), incluzand si intocmirea, in numele partenerilor (la dorinta acestora) a instrumentelor scriptice de vanzare si de incasare a contravalorii marfii.

- Imbunatatiri tehnologice : mijloace de transport performante specializate si diversificate ca destinatii si capacitati, cu aparatura adecvata de masurare a cantitatilor livrate si a parcursurilor realizate, echipamente de transport paletizat ; toate mijloacele si echipamentele poseda autorizarile de rigoare de catre RAR, ISCIR, IPROCHIM, METROLOGIE, venind astfel in intampinarea dorintelor partenerilor de a avea servicii rapide si de calitate, cu personal pregatit si abilitat de autoritati.

2008 - Evidentierea performantei societatii prin "DIPLOMA" acordata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, pentru locul 1 in domeniul Transporturi Rutiere de Marfuri.

TRANSPECO LOGISTICS&DISTRIBUTION SA este posesoarea Certificatului de inregistrare a marcii, emis de Oficiul De Stat Pentru Inventii Si Marci cu nr. 94442, cu protectie pana in anul 2018.

companie  |  servicii  |  parteneri  |  centre  |  contact